Enhver der har kigget på en jakke har nok hørt om Gore-Tex, men hvad er Gore-Tex egentlig? Her hos packyard har vi et nært forhold til gore-tex og vil prøve med nogle få ord både at fortælle og beskrive hvad Gore-Tex egentlig er?

norse_projects_01

Gore-tex er af de mest anerkendte mærker indenfor outdoor, men i de seneste ud med udviklingen i at man gerne vil både have en vandtæt, men også en “pæn” jakke, er flere og flere mærker begyndt at brug Gore-Tex membranen som en del af deres udvalg af jakker. Gore-Tex er en vandtæt og vindtæt membran som er der er lavet i PTFE (polytetrafluorethylen) Gore-Tex er desuden et elastisk, stærk og ekstremt holdbar materiale selvom membranen er tynd. Membranen gør at at den er fuldstændig vandtæt, men samtidig at Gore-Tex kvaliteten også at dampende fra vandet bevæger sig ind under jakken hvilket gør at man kan ånde i jakken.

norse_projects_02

Gore-Tex blev opfundet i 1969 af Bob Gore, han op opfandt Bob Gore en måde til at lave polytetrafluorethylen om til et materiale der hedder PTFE som endte med med at give en unik kombination af features. Før Gore-Tex fandtes der jakker som var åndbare og jakker som vand vandtætte, men med opfindelsen af Gore-Tex blev de to elementer kombineret til stor glæde for både ekstremsportsudøvere til manden på cyklen på vej til arbejde. I Gore-Tex Tøj eller sko vil alle søm altid blive tapet med en specialudviklet tape som gør at vand ikke kommer igennem og dette vil du se på de jakker vi deres lavet i Gore-Tex - Rokkvi Shell Gore Tex Black & Fyn Shell Kit White fra Norse Projects som begge er lavet i Gore-Tex desuden har vi også deres Technical Sports Cap & Bucket Hat alle der også er lavet i Gore-Tex.

norse_projects_02

Gore-Tex infinium

Mangler du til gengæld ikke en vandtæt jakke men en jakke som bare vil tage vinden, så kan vi varmt anbefale Jens Gore-Tex Infinium og som navnet nok afslører er jakken lavet i Gore-Tex, men ikke i den klassiske gore-tex kvalitet, men i deres Infinium linje. Her er den store forskel at hvor den klassiske Gore-Tex som tidligere nævnt både er vandtæt og vindtæt er Gore-Tex infinium lavet til når vejret er tørre så de er fuldstændige vindtætte, men kun vandafvisende. Dette gør at Jens Gore Tex jakken i en flot grøn farve er den perfekte forårsjakke og som er let at bruge og giver den rette beskyttelse til når vejret er tørrer.

norse_projects_02
Mikkel Sørensen